Onze gezamenlijke
strijd tegen allergie

Onze visie

Allergie is complex. Allergie is overal. De zorg en de last die mensen ervaren, willen wij dragelijker maken en waar mogelijk zelfs wegnemen.

Sluit je aan

Samenwerken

We bundelen de krachten om samen het leven van mensen met allergie te verbeteren. Samen zetten we ons elke dag opnieuw in om vooruitgang te boeken.

Aandacht voor allergie

Allergie heeft een grote maatschappelijke impact, die nog onvoldoende wordt gezien en erkend. We willen mensen een optimale behandeling aanbieden op allergie.

Kennis ontwikkeling

We willen onze gezamenlijke ervaring en kennis over allergie met je delen en samen met je verrijken, om zodoende betere zorg en slimme oplossingen te kunnen bieden.

Het is onze missie om het vakgebied allergie & allergiezorg verder te brengen.

Wij zijn het nieuwe netwerk van professionals dat de krachten en kennis bundelt van de onderzoekswereld en gezondheidszorg. Alleen door samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat allergie de aandacht krijgt die het verdient en steeds beter wordt behandeld.

Onze belofte

Samen zetten we ons elke dag opnieuw in om vooruitgang te boeken.

Door regelmatig overleg, kennisoverdracht en meer onderzoek. Onze gezamenlijke aanpak zorgt voor een betere verbinding tussen mensen die werken met allergie en streven naar erkenning van de last van allergie en naar betere behandelingen. Samen zijn we slimmer.

Serieuze impact

Allergie heeft serieuze impact op iemands leven. Het wordt nu nog onderschat en gebagatelliseerd. Terwijl allergische rinitis één van de meest voorkomende chronische aandoeningen is wereldwijd. Je hoeft het niet te accepteren en mee te leren leven. We zetten onze ervaring en kennis graag in zodat artsen tot de juiste behandeling komen voor mensen met een allergie. En zodoende samen de zorg te verbeteren.

Cijfers liggen niet

Er is nog zoveel te winnen

De klachten van allergische rinitis kunnen een flinke impact hebben op het dagelijks leven. Daarom delen wij onze kennis graag, om op die manier samen met jou te werken aan een betere toekomst voor mensen met allergie. Alleen samen maken we het verschil.


5 Miljoen Nederlanders hebben allergische rinitis. 1

60% van de mensen met allergie gebruikt zelfzorg medicatie en bezoekt zelden of nooit een dokter. 2

20 miljard euro kost allergische rinitis jaarlijks de Nederlandse samenleving. 1

10+ Specialisten (en oplopend) bundelen de krachten om dit te veranderen.

Alleen samen kunnen we dit vraagstuk te lijf gaan.

Onze gezamenlijke aanpak zorgt voor vernieuwende methodes voor diagnose en betere behandelingen. Samen zetten we ons elke dag opnieuw in om vooruitgang te boeken.

Bekijk het netwerk van specialisten
Sluit je aan Al 7+ aangesloten professionals

Partners

The Allergy Institute wordt gedragen door het vakgebied.

De rode draad in het instituut is verbinding. Universiteiten, ziekenhuizen en onderzoeksinstituten. Vanuit verschillende disciplines. We zijn er trots op toonaangevende en gerespecteerde specialisten als partner te hebben.

Kwaliteitscommissie

De leden van de kwaliteitscommissie toetsen de objectiviteit van het instituut. Zij treden op als sparringpartner om de kwaliteit en presentatie van The Allergy Institute hoog te houden. De Kwaliteitscommissie ziet toe op de kwaliteit op deelaspecten als: 1. Toetsen van de kwaliteit van nascholing, 2. Toetsen en toezien op objectiviteit, en 3. Toezien op het naleven van de kwaliteit in de communicatie uitingen als gedaan onder de verantwoordelijkheid van The Allergy Institute.

Ajda Rowshani

Allergoloog DC KLINIEKEN

Gert-Jan Braunstahl

Longarts FRANCISCUS GASTHUIS & VLIETLAND

Gordon Slabbers

Kinderarts BERNHOVEN

Raad van advies

Dit zijn onze onafhankelijke en objectieve vertrouwenspersonen die als doel hebben om het instituut het beste uit zichzelf te laten halen. De RvA brengt waardevolle kennis, ervaring en een netwerk in.

Referenties

1. Abdeeva KS, et al. Direct and indirect costs of allergic and non-allergic rhinitis in the Netherlands. Allergy 2020 Nov;75(11):2993-2996.
2. NHG-Standaard ‘Allergische en niet-allergische rinitis’ versie 3.0 (2018). https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/allergische-en-niet-allergische-rinitis#samenvatting-lichamelijk-onderzoek. Geraadpleegd, augustus 2022