Onze gezamenlijke
strijd tegen allergie

Allergie is complex. Allergie is overal. De zorg en de last die mensen ervaren, willen wij dragelijker maken en waar mogelijk zelfs wegnemen.

Het is onze missie om het vakgebied allergie & allergiezorg verder te brengen.

Wij zijn het netwerk van professionals dat de krachten en kennis bundelt van de onderzoekswereld en gezondheidszorg. The Allergy Institute is een autonoom instituut dat is geinitieerd door ALK. In het instituut komen zorgprofessionals uit verschillende disciplines samen. Alleen door samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat allergie de aandacht krijgt die het verdient en steeds beter wordt behandeld.

Onze belofte

Samen zetten we ons elke dag opnieuw in om vooruitgang te boeken.

Dankzij regelmatig overleg, kennisdeling en onderzoek versterken we de band tussen allergieprofessionals en streven we naar erkenning van de impact van allergie en betere behandelingen. Samen zijn we slimmer.

Serieuze impact

Allergie heeft serieuze impact op iemands leven. Het wordt nu nog onderschat en gebagatelliseerd. Terwijl allergische rinitis één van de meest voorkomende chronische aandoeningen is wereldwijd. Je hoeft het niet te accepteren en mee te leren leven. We zetten onze ervaring en kennis graag in zodat artsen tot de juiste behandeling komen voor mensen met een allergie. En zodoende samen de zorg te verbeteren.

Cijfers liggen niet

Er is nog zoveel te winnen

De klachten van allergische rinitis kunnen een flinke impact hebben op het dagelijks leven. Daarom delen wij onze kennis graag, om op die manier samen met jou te werken aan een betere toekomst voor mensen met allergie. Alleen samen maken we het verschil.


5 Miljoen Nederlanders hebben allergische rinitis. 1

60% van de mensen met allergie gebruikt zelfzorg medicatie en bezoekt zelden of nooit een dokter. 2

20 miljard euro kost allergische rinitis jaarlijks de Nederlandse samenleving. 1

Kwaliteitscommissie

De leden van de kwaliteitscommissie waarborgen de objectiviteit van het instituut en fungeren als sparringpartners om de hoge kwaliteit en presentatie van The Allergy Institute te handhaven. Zij houden toezicht op de kwaliteit van nascholing, objectiviteit en naleving van kwaliteitsnormen in communicatie-uitingen onder de verantwoordelijkheid van het instituut.

Ajda Rowshani

Allergoloog DC KLINIEKEN

Gert-Jan Braunstahl

Longarts FRANCISCUS GASTHUIS & VLIETLAND

Gordon Slabbers

Kinderarts BERNHOVEN

Referenties

1. Abdeeva KS, et al. Direct and indirect costs of allergic and non-allergic rhinitis in the Netherlands. Allergy 2020 Nov;75(11):2993-2996.
2. NHG-Standaard ‘Allergische en niet-allergische rinitis’ versie 3.0 (2018). https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/allergische-en-niet-allergische-rinitis#samenvatting-lichamelijk-onderzoek. Geraadpleegd, augustus 2022